Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Eurofracties GroenLinks en PvdA nomineren Rif-activist voor Sacharov-prijs - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 10 juli 2018, 15:18

BRUSSEL (ANP) - Nasser Zefzafi, het ‘gezicht’ van de protesten in de Marokkaanse Rif-regio, moet de prestigieuze Sacharov Mensenrechtenprijs krijgen als het aan de Europese fracties van GroenLinks en PvdA ligt. De activist van de Hirak-volksbeweging werd vorig jaar mei opgepakt en in juni veroordeeld tot twintig jaar celstraf.

Zefzazi strijdt tegen corruptie en onderdrukking in de noordelijke regio en voor verbetering van het onderwijs en de gezondheidszorg. Europarlementariërs Judith Sargentini (GroenLinks) en Kati Piri (PvdA) zijn handtekeningen aan het vergaren om hem voor te dragen voor de prijs. Marokkanen in Europa hebben er al 3000 verzameld.

,,Wij hopen met zijn nominatie meer aandacht te creëren voor de situatie en de druk op de Marokkaanse autoriteiten op te voeren bij gebrek aan een eerlijk proces’’, aldus Piri. Sargentini: ,,Niemand hoort thuis in de gevangenis vanwege het gebruiken van zijn vrijheid van meningsuiting.’’

Het Europees Parlement reikt de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken jaarlijks uit. Nelson Mandela was een van de eerdere winnaars.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.