Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Seehofer wil snel migrantenakkoord met Italië - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 11 juli 2018, 21:36

INNSBRUCK (ANP/DPA) - De Duitse minister Horst Seehofer van Binnenlandse Zaken hoopt eind juli of begin augustus een akkoord te sluiten met Italië over het terugnemen van migranten. Die intentie hebben beide landen uitgesproken, zei Seehofer na een ontmoeting met zijn Italiaanse collega Matteo Salvini in Innsbruck.

Ook zal verder worden gesproken over de hulp aan migranten op zee. ,,Dat is ook een legitieme zorg van Italië", aldus de Duitse minister. Salvini maakte na afloop van de ontmoeting duidelijk dat Italië geen enkele migrant terugneemt als de Europese Unie niet haar buitenste grenzen beveiligt.

Seehofer, die in eigen land de migratieproblematiek op de spits dreef, sprak van een goede sfeer tijdens het gesprek. ,,De geest van vandaag was erg oplossingsgericht, maar tussen een goede start en een echte oplossing aan het eind liggen meestal nog lastige discussies."

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.