Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Bulgarije mag zich voor de euro aanmelden - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 12 juli 2018, 21:02

BRUSSEL (ANP) - Bulgarije mag zich gaan voorbereiden op de invoering van de euro als nationale munt. Dat heeft de Eurogroep in Brussel unaniem besloten. Het voormalige Oostblokland zal niet alleen tot de eurozone toetreden maar wordt ook lid van de Bankenunie. Vóór het zover is moet Bulgarije echter aan een groot aantal economische voorwaarden voldoen, de bankensector versterken en corruptie en de organiseerde misdaad aanpakken.

Minister Wopke Hoekstra zei na afloop van de bijeenkomst met alle EU-ministers van Financiën dat het van groot belang is te zorgen dat de bankensector in Bulgarije zo sterk mogelijk wordt. ,,Iedereen heeft ermee ingestemd dat de lat verder omhoog moet. Daarom gaat de Europese Centrale Bank al in deze beginfase kijken naar de robuustheid van de Bulgaarse banken. Dat is nieuw voor landen die tot de euro willen toetreden en terecht. Ik ben daar hard maar eerlijk over.''

De Bulgaren hadden in januari al aangekondigd halverwege dit jaar de formele aanvraag voor invoering van de euro te willen indienen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.