Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Rutte: positief dat er nu brexitplannen zijn - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 13 juli 2018, 16:04

DEN HAAG (ANP) - Volgens premier Mark Rutte is het ,,positief" dat er nu tenminste een plan van de Britse regering ligt voor de uittreding uit de Europese Unie. Maar er zullen over onderdelen nog ,,stevige gesprekken" volgen, zei hij op zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

De regering van premier Theresa May publiceerde deze week haar White Paper, een 98 pagina's tellende blauwdruk voor de toekomstige relatie met de EU. Daarin staat onder meer dat Londen vrije handel van goederen met de EU wil, maar niet voor diensten en personen. Verder wil het Verenigd Koninkrijk lid blijven van een aantal EU-agentschappen.

Het stuk ,,vormt de basis voor verdere gesprekken" met Brussel, aldus de premier. Dat de White Paper ,,alle vraagstukken" van het Britse vertrek uit de EU omvat is volgens hem ook positief. ,,Tegelijkertijd: als je het gaat analyseren dan zullen er op onderdelen nog stevige gesprekken moeten plaatsvinden."

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.