Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 18 juli 2018, 12:48

BRUSSEL (ANP) - De autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. Volgens autobranchevereniging ACEA zal de heffing nadelig uitpakken voor Europese automakers.

Brussel gaf een klap op heffingen van 25 procent op verschillende producten. De tarieven gelden voor al het extra staal dat Europa wordt binnengevoerd, bovenop de gemiddelde staalinvoer van de afgelopen drie jaar. Daarbij geldt volgens de documenten wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Landen en bedrijven hebben nu een paar maanden de tijd om commentaar te geven op de maatregelen. Begin volgend jaar moeten definitieve regels van kracht worden.

De autobranche is onder meer bezorgd over de concurrentiepositie. De maatregelen zullen volgens ACEA zorgen voor prijsstijgingen, zeker omdat de vraag naar staal in de sector stijgt en de Europese capaciteit niet voldoet.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.