Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Google in beroep tegen boete - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 18 juli 2018, 13:29

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google gaat in beroep tegen de boete die de Europese Commissie woensdag heeft opgelegd. Het bedrijf moet een recordbedrag van 4,34 miljard euro betalen voor oneerlijke concurrentie met besturingssysteem Android.

Google zegt in een reactie: ,,Android heeft meer keuze voor iedereen gecreëerd, niet minder. Een levendig ecosysteem, snelle innovatie en lagere prijzen zijn klassieke kenmerken van robuuste concurrentie.''

Het bedrijf moet ondanks de beoogde juridische stappen het geld meteen naar Brussel overmaken. Het bedrag wordt op een geblokkeerde rekening vastgezet, aldus Eurocommissaris Margrethe Vestager, tot de definitieve uitspraak van het Europees Hof van Justitie. Dat kan overigens jaren duren, maar als de commissie de zaak wint dan wordt het bedrag daarna verdeeld over de 28 lidstaten via dezelfde sleutel als ze aan de EU afdragen.

Volgens Vestager heeft Google sinds 2011 illegale, beperkende voorwaarden opgelegd aan telefoonfabrikanten. Het bedrijf eiste dat zij de browser Chrome en de zoekmachine Google Search op hun smartphones en tablets zouden installeren om gebruikers toegang tot de app-winkel Google Play te bieden.

Ongeveer 80 procent van alle mobiele apparaten draait op Android.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.