Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

IMF: brexit kost Nederland maximaal 1 procent van nationaal inkomen - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 20 juli 2018, 11:34

DEN HAAG (PDC) - Nederland, Ierland en enkele andere lidstaten zullen er door de brexit behoorlijk op achteruit gaan. Dat stelt het IMF in een studie naar de gevolgen van brexit voor de Europese Unie.

Een 'harde' brexit, dus zonder afspraken over de handelsrelatie en economische samenwerking, zal Nederland 1 procent van het BNP kosten. Een zachte brexit, waar sprake is van een vrijhandelsverdrag tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, kost tussen de 0,6 en 0,7 procent van het BNP.

Ierland wordt verreweg het hardst getroffen door de brexit. Een harde brexit kan het land tot 4 procent van het BNP kosten. Bij een zachte brexit zal de economie van Ierland ruim 2,5 procent krimpen. Het Verenigd Koninkrijk gaat er met vergelijkbare cijfers op achteruit. België, Denemarken en Tsjechië zijn na Ierland en Nederland de lidstaten die het meest zullen inleveren.

Bron: IMF

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.