Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 20 juli 2018, 18:59
gewijzigd

BRUSSEL (ANP) - Voor 450 mensen uit Friesland, Drenthe en Overijssel die hun baan bij financiële instellingen zijn verloren, is ondersteuning uit Brussel in aantocht om ander werk te vinden. De Europese Commissie maakt hiervoor 1,2 miljoen euro vrij.

Na het ontslag van 1324 werknemers bij twintig banken in de drie provincies deed Nederland een aanvraag bij het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EGF) voor degenen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Het gaat onder meer om de grote banken Rabobank, ING en ABN AMRO. Met name werknemers boven de vijftig jaar en administratief medewerkers kunnen aanspraak maken op de ondersteuning. Zij krijgen een opleiding, begeleiding of mogelijk een tijdelijke baan aangeboden.

,,De overgang naar een nieuwe baan kan moeilijk zijn en de werknemers in de sector financiële dienstverlening in deze specifieke regio’s in Nederland zijn hard getroffen’’, aldus EU-commissaris Marianne Thyssen (Werkgelegenheid en Arbeidsmobiliteit).

Het Europees Parlement en de lidstaten moeten het voorstel nog goedkeuren. Eerder werd voor achthonderd mensen uit Drenthe en Overijssel die hun baan in de detailhandel waren kwijtgeraakt 1,8 miljoen euro uit het fonds beschikbaar gesteld.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.