Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU stelt satellietinfo Lombok beschikbaar - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 7 augustus 2018, 13:41

BRUSSEL (ANP) - Op verzoek van Indonesië stelt de EU actuele satellietbeelden en kaarten beschikbaar van het door de aardbeving getroffen eiland Lombok. Met behulp van het Europese satellietprogramma Copernicus kan de schade en hulpbehoefte in het rampgebied beter geïnventariseerd worden.

Dat heeft een woordvoerder van de Europese Commissie bevestigd. Copernicus meldt dat sommige delen van Lombok niet bereikbaar zijn. De aardbeving met een kracht van 6,9 heeft een enorme ravage op het eiland veroorzaakt. Het dodental is volgens rampenbestrijdingsdienst BNPB opgelopen tot 105. Functionarissen zeggen dat ongeveer 75 procent van het noordelijke deel van het eiland zonder stroom zit. De autoriteiten zoeken nog naar overlevenden en lichamen in het puin van ingestorte gebouwen.

De hulp van Copernicus is eerder ook door Nederland ingeroepen nadat orkaan Irma vorig jaar op Sint-Maarten had huisgehouden. Getroffen landen moeten deze nooddienst zelf aanvragen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.