Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Duizenden migranten weg uit Griekenland - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 7 augustus 2018, 15:42

ATHENE (ANP/DPA) - Bijna 8000 migranten zijn sinds het begin van dit jaar vrijwillig teruggekeerd uit Griekenland naar hun thuisland. Dat maakte de Griekse politie dinsdag bekend in Athene.

,,Dit zijn mensen die zich realiseren dat ze geen kans hebben om asiel te krijgen in de EU en vrijwillig en veilig terug willen keren", zei een Griekse politiefunctionaris. Alleen al in de maand juli keerden 841 mensen terug naar hun thuisland, vooral naar Albanië, Irak en Pakistan.

De repatriëringen vinden plaats in nauwe samenwerking met de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Het IOM biedt migranten een terugreis onder bescherming van veiligheidsautoriteiten. Voordat de vluchtelingen in het vliegtuig stappen, krijgen ze een bedrag van 500 tot 1500 euro als start voor hun leven in hun thuisland.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.