Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU-drugsagentschap: beschikbaarheid van cocaïne neemt toe - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 8 augustus 2018, 12:29

ANTWERPEN (ANP) - De Belgische douane heeft opnieuw een grote drugsvangst gedaan in de haven van Antwerpen. Bij een controleactie werd 1561 kilo cocaïne onderschept, meldt het ministerie van Financiën. Vrijdag was al 1727 kilo cocaïne in beslag genomen.

De nieuwe drugslading zat verborgen in een container met boomstammen afkomstig uit Colombia en heeft een straatwaarde van meer dan 75 miljoen euro. Vrijdag ging het om een container met bananen uit Ecuador die werd gelost in de Waaslandhaven. Deze drugs hebben een geschatte straatwaarde van meer dan 80 miljoen euro.

Volgens het EU-drugsagentschap (EMCDDA) neemt de beschikbaarheid van cocaïne in de Europese Unie toe. Cocaïne wordt vaker via noordelijke containerhavens binnengesmokkeld. Volgens het agentschap zijn de Belgische havens daarbij steeds belangrijker. Bijna de helft van alle cocaïnevangsten in Europa wordt daar gedaan.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.