Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 8 augustus 2018, 12:40

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse regering heeft met Spanje een definitief akkoord gesloten om migranten sneller terug te nemen. Een woordvoerster van het Duitse ministerie voor Binnenlandse Zaken maakte woensdag bekend dat de onderhandelingen zijn afgerond.

Migranten die aan de Duitse grens worden tegengehouden en in Spanje de Europese Unie zijn binnengekomen, worden teruggestuurd. Het akkoord moet zaterdag ingaan. Dit weekend reist bondskanselier Angela Merkel naar Spanje af. Ze heeft daar een ontmoeting met de Spaanse premier Pedro Sánchez. Het onderwerp migratie staat dan ook op de agenda.

Duitsland is ook met Italië en Griekenland in gesprek over het terugnemen van asielzoekers die in die landen staan geregistreerd. Andere EU-landen hebben Duitsland eerder al toegezegd dat te gaan doen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.