Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Europese privacyregels leiden tot blokkade honderden Amerikaanse nieuwssites - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 9 augustus 2018, 10:52

DEN HAAG (PDC) - Honderden Amerikaanse nieuwssites zijn sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) onbereikbaar voor Europese bezoekers. Dat blijkt uit onderzoek van NRC en onderzoeksblog Nieman Journalism Lab. Deze sites weren Europese IP-addressen omdat ze bang zijn voor boetes.

De AVG, die sinds 25 mei van kracht is, verplicht websites om bezoekers akkoord te laten gaan met het verzamelen van hun persoonlijke gegevens. Ook moeten sites uitleggen welke informatie ze verzamelen en waarom. Wanneer dit niet gebeurt riskeren bedrijven een boete van maximaal 4 procent van de jaarlijkse omzet.

Veel Amerikaanse uitgevers lijken nog onzeker te zijn over hoe om te gaan met de nieuwe Europese privacyregels. Een aantal heeft ervoor gekozen Europeanen cookievrij op de sites te laten navigeren in plaats van toegang volledig te blokkeren. Andere sites hebben besloten bezoekers om toestemming te vragen voor tracking cookies.

Bron: NRC, NiemanLab

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.