Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Zes miljoen EU-hulp migranten in Bosnië - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 10 augustus 2018, 12:55

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie stelt zes miljoen euro aan Bosnië en Herzegovina beschikbaar om de migrantenstromen te helpen beheersen. Het geld zal worden gebruikt om de identificatie, registratie en terugverwijzing van asielzoekers die de grens zijn overgestoken te verbeteren.

Ook wordt gezorgd voor onderdak en basisvoorzieningen voor vluchtelingen en migranten. De grensbewaking en -controle in het Balkanland wordt opgevoerd, wat volgens Brussel zal bijdragen aan de preventie en bestrijding van mensenhandel.

In juni maakte Brussel al 1,5 miljoen euro over naar de regering in Sarajevo om de directe humanitaire behoeften van asielzoekers te verlichten. De vluchtelingaantallen in de Balkanlanden nemen sinds november weer toe. Zo zag Bosnië volgens lokale autoriteiten sinds begin dit jaar 4900 migranten het land binnenstromen, van wie er nog 2500 in het land zijn.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.