Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Merkel belooft Niger meer steun - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 15 augustus 2018, 20:57

MESEBERG (ANP/DPA) - Duitsland gaat Niger meer ontwikkelingshulp leveren en steunen in de strijd tegen terrorisme, als dank voor de samenwerking bij het terugdringen van de illegale migratie uit Afrika. Bondskanselier Angela Merkel zegde dat president Mahamadou Issoufou, op bezoek in Brandenburg, woensdag toe.

De Duitse regering zal zich inzetten om de Sahel-regio ,,krachtige internationale volmachten'' te bezorgen. Duitsland krijgt in 2019 weer een zetel in de VN-Veiligheidsraad. Issoufou, die ook nu al goed meewerkt, is een sleutelfiguur om illegale migranten tegen te houden en Afrikaanse mensensmokkelaars aan te pakken.

Niger is een belangrijk transitieland voor gelukzoekers die over de Middellandse Zee naar Europa willen. De regering heeft, zowel onder druk als in ruil voor steun, de doorreis naar Libië al aanzienlijk moeilijker gemaakt. De EU stelt daarom tot 2020 een miljard euro beschikbaar voor de economische ontwikkeling.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.