Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Polen wil geen straf voor Hongarije - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 13 september 2018, 8:03

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen wil voorkomen dat Europese strafmaatregelen worden ingesteld tegen Hongarije. Maatregelen tegen lidstaten van de Europese Unie hebben volgens het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken alleen tot gevolg dat de verdeeldheid in de EU toeneemt. ,,Daardoor neemt het vertrouwen van burgers in Europese instituties verder af.''

Een meerderheid van het Europees parlement stemde woensdag voor het activeren van de zwaarste strafprocedure tegen Hongarije. De ontwikkelingen in het voormalige Oostblokland vormen een 'systemische bedreiging' voor de Europese waarden, vindt het parlement.

Het Poolse ministerie zegt dat ,,ieder land het soevereine recht heeft de interne hervormingen door te voeren die het gepast acht''. Het komt niet als een verrassing dat Warschau steun uitspreekt voor de regering van de Hongaarse premier Viktor Orban. Tegen Polen loopt ook een artikel 7-procedure, die is geactiveerd door de Europese Commissie.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.