Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Economie groeit met 2,6 procent in 2019 - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 14 september 2018, 19:09

PRINSJESDAG

DEN HAAG (ANP) - Nederland staat er goed voor. De economie groeit volgend jaar met 2,6 procent. Maar er zijn ook bedreigingen, zoals de brexit en de kans op handelsconflicten. Het kabinet bereidt Nederland daarom voor op economische tegenwind door de overheidsfinanciën op orde te brengen. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) schrijft dat in het voorwoord van de miljoenennota 2019, zo bevestigen Haagse bronnen een bericht van RTL Nieuws en De Telegraaf.

Volgens Hoekstra blijft de staatsschuld volgend jaar voor het eerst in jaren onder de 50 procent, namelijk 49,4 procent.

De miljoenennota verschijnt volgende week dinsdag (Prinsjesdag), maar de Kamerleden ontvingen het stuk vrijdag onder embargo. Eerder lekte al uit dat meer dan 95 procent van de huishoudens er volgend jaar op vooruit gaat, gemiddeld zo'n 1,5 procent.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.