Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Baas Aston Martin noemt harde brexit ramp - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
zondag 16 september 2018, 13:27

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Als de Britten uit de Europese Unie stappen zonder een onderhandelde exit is dat een ramp voor de auto-industrie aan beide zijden van het Kanaal. Dat zei Andy Palmer, baas van de Britse maker van luxe auto's Aston Martin, in een interview met krant Mail on Sunday.

Palmer, die eerder in het bestuur zat van de Japanse branchegenoot Nissan Motor, voegde zich met zijn opmerking bij collega Ralf Speth van Jaguar Land Rover. Die sprak recent zijn vrees uit over een brexit zonder handelsakkoord. Hij waarschuwde dat een slechte brexit-deal zou kunnen beteken dat duizenden banen in het gedrang komen. De rekening van de brexit zou voor Jaguar Land Rover oplopen tot 1,2 miljard pond (1,3 miljard euro) per jaar.

Palmer is overigens de zoveelste topman in de industrie die probeert de mogelijke gevaren van een brexit zonder een deal te verduidelijken.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.