Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Oostenrijk trekt straf Hongarije in twijfel - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
zondag 16 september 2018, 17:14

WENEN (ANP) - Hongarije krijgt steun van buurland Oostenrijk. Het Europees Parlement wil dat de Europese Unie de zwaarste strafprocedure inzet tegen Hongarije. Die kan er uiteindelijk voor zorgen dat Hongarije zijn stemrecht in Europa kwijtraakt. De Oostenrijkse populistische regeringspartij FPÖ betwijfelt echter of het proces wel volgens de regels is gegaan.

FPÖ-leider Heinz-Christian Strache, die als vicekanselier de tweede man in de Oostenrijkse regering is, neemt het op voor Boedapest. De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken heeft Brussel gevraagd om te kijken of het besluit van het Europees Parlement wel rechtmatig is, zei Strache zondag tegen Oostenrijkse media.

Bij de stemming in het Europees Parlement was een tweederdemeerderheid nodig. Als alleen wordt gekeken naar voor- en tegenstemmen, is dat gelukt. Maar volgens Oostenrijk en Hongarije moeten ook de mensen die zich hebben onthouden van stemming, worden meegerekend. En dan is er geen voldoende meerderheid.

De grootste partij in de Oostenrijkse coalitie, de conservatieve ÖVP, stemde wel voor de procedure tegen Hongarije.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.