Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Moscovici vindt dat ItaliŽ de schuld onder controle moet houden - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 20 september 2018, 8:45

BERLIJN (ANP/RTR) - ItaliŽ moet hard werken aan het bedwingen van zijn nationale schuld. Eurocommissaris Pierre Moscovici vindt dat het land moet snijden in zijn uitgaven en tegelijk prioriteit moet geven aan investeringen in onder meer infrastructuur om groei en productiviteit aan te jagen.

,,Ik dring erop aan dat de regering van ItaliŽ ervoor zorgt dat het blijft waar het is, in het centrum van de eurozone als een sterke, betrouwbare lidstaat die bereid is zijn schulden onder controle te houden", zei Moscovici. Hij reageerde op een oproep van de populistische coalitie in ItaliŽ aan de Italiaanse minister van Economische Zaken om de schuld te laten oplopen als dat nodig is om bepaalde verkiezingsbeloftes in te lossen.

ItaliŽ moet in oktober zijn conceptbegroting voor volgend jaar indienen in Brussel. De Europese Commissie kan een begroting van een lidstaat afwijzen, maar dat is nog nooit eerder gebeurd.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.