Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Airbnb past onder druk Brussel beleid aan - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 20 september 2018, 10:39

BRUSSEL (ANP) - Onder druk van de Europese Commissie en consumentenorganisaties gaat Airbnb zijn voorwaarden en prijzenbeleid transparanter maken. De internationale onlineverhuurder van privé-accommodaties was door Brussel op de vingers getikt omdat klanten vaak achteraf met allerlei kosten werden geconfronteerd. Dat is in strijd met de Europese consumentenregels.

Voortaan zullen klanten bij boeking de totaalprijs van hun verblijf te zien krijgen, inclusief alle extra kosten, zoals die voor schoonmaak of lokale belastingen, heeft Airbnb de Commissie beloofd. Die mogen niet meer achteraf bij de rekening worden opgeteld. Als dat niet mogelijk is moet de klant vooraf worden meegedeeld dat er mogelijk extra kosten bij komen. Ook belooft Airbnb een duidelijker klachtenregeling en kunnen klanten de lokale verhuurders aanklagen in geval van schade of letsel.

Volgens Eurocommissaris Vera Jourová (consumentenzaken) dienen onlinebedrijven als Airbnb zich aan dezelfde consumentenregels te houden als offlinebedrijven, en hun verantwoordelijkheid te nemen wanneer zaken fout gaan.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.