Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

ItaliŽ: fiscaal voordeel voor koper obligaties - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 10 oktober 2018, 15:12

ROME (ANP/RTR) - ItaliŽ wil zijn inwoners verleiden om geld uit te lenen aan de overheid. De Italiaanse regering wil Italianen die beleggen in staatsobligaties een belastingvoordeel geven. Minister Matteo Salvini van Binnenlandse Zaken sprak over het voor overheden ongebruikelijke plan in een interview met de publieke omroep RAI.

Volgens Salvini helpt een belastingvoordeel voor Italianen die in ,,hun eigen land beleggen'' de rentes op staatsleningen te drukken. Het plan zou al zijn opgenomen in het regeerakkoord dat zijn uiterst rechtse Lega in mei met de eurosceptische Vijfsterrenbeweging sloot.

De koersen van Italiaanse staatsleningen zijn dit jaar flink gedaald op nieuws over de begrotingsplannen van het land, wat betekent dat de rentes oplopen. Beleggers vrezen, evenals de Europese Unie, dat ItaliŽ te weinig doet om zijn schuldenberg terug te dringen. Zo liep dinsdag het verschil tussen rentes op Duitse en Italiaanse tienjaarsleningen op tot het hoogste niveau sinds 2013.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.