Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Barnier: akkoord over brexit binnen bereik - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 10 oktober 2018, 17:39

BRUSSEL (ANP) - Een akkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk over de brexit ligt binnen bereik. Dat zei EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier tijdens een bijeenkomst van de Europese Kamers van Koophandel in Brussel. Volgende week woensdag bepalen de EU-leiders zonder premier Theresa May erbij of er voldoende aanleiding is om een overeenkomst goed te keuren.

Volgens Barnier wordt er ,,dag en nacht’’ gewerkt om op 30 maart 2019 ordelijk uit elkaar te kunnen gaan. ,,Ook zullen we proberen de eerlijkst mogelijke deal voor de toekomst te sluiten.’’ De Fransman zei dat de brexit geen ,,toegevoegde waarde'' heeft en alleen verliezers kent.

Als de 27 EU-leiders op 17 oktober positief oordelen over de brexitonderhandelingen, roept EU-president Donald Tusk alle 28 regeringsleiders half november naar Brussel om het akkoord op het hoogste niveau af te timmeren.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.