Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Werknemers beschermd tegen dieseldampen - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 11 oktober 2018, 13:46

BRUSSEL (ANP) - Uitlaatgassen van dieselvoertuigen worden opgenomen in de Europese lijst van kankerverwekkende stoffen waartegen werkgevers hun personeel moeten beschermen. Zeven andere chemicaliën komen ook op de lijst, waardoor meer dan 20 miljoen werknemers in Europa betere bescherming krijgen.

De EU-lidstaten en het Europees Parlement hebben daar een politiek akkoord over bereikt. De nieuwe regels kunnen de komende vijftig jaar meer dan 100.000 sterfgevallen als gevolg van kanker voorkomen, stelt EU-commissaris Marianne Thyssen (Werk en Sociale Zaken). Ruim de helft van alle werkgerelateerde sterfgevallen wordt veroorzaakt door kanker.

Vooral beroepschauffeurs, personeel in de bouw, de metaal en de chemische en auto-industrie en in de opslag- en havensector zullen er voordeel van ondervinden, aldus de Belgische politica. Kleine bedrijven krijgen steun om te voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.