Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Jongerius wil door als Europarlementariër - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 12 oktober 2018, 15:45

BRUSSEL (ANP) - Agnes Jongerius stelt zich kandidaat voor een tweede termijn in het Europees Parlement. ,,Er liggen nog heel veel punten waarop Europa socialer moet. En kan. Ik ga ervoor’’, laat de PvdA-politica desgevraagd weten.

De in 2014 verkozen Jongerius (57) hield zich de afgelopen jaren vooral bezig met wetgeving die regelt dat tijdelijke werknemers uit een ander EU-land bij gelijk werk recht krijgen op hetzelfde loon als hun collega’s in het gastland. Ze was eerder voorzitter van vakcentrale FNV en is sinds 2013 lid van de raad van commissarissen van PostNL.

De PvdA-delegatie in het Europees Parlement bestaat naast Jongerius uit Paul Tang en Kati Piri. Ook dit duo wil door. Deze week werd duidelijk dat EU-commissaris Frans Timmermans PvdA-lijsttrekker wordt voor de Europese verkiezingen van mei volgens jaar. Tang trok zijn kandidatuur om de lijst aan te voeren in.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.