Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Juncker: Orbán hoort niet meer thuis in EVP - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 12 oktober 2018, 20:04

BRUSSEL (ANP/DPA) - Jean-Claude Juncker vindt dat de Hongaarse premier Viktor Orbán niet meer thuishoort in de Europese Volkspartij (EVP), de christendemocratische fractie in het Europees Parlement. De voorzitter van de Europese Commissie zegt tegen de Franse krant Le Monde dat hij Orbán dat vorige maand ook duidelijk heeft gemaakt.

De regering van Orbán, die zijn land wil omvormen tot een ,,illiberale democratie'' ligt al geruime tijd onder vuur in Brussel. Een ruime meerderheid van het Europees Parlement stemde in september voor het activeren van de zwaarste strafprocedure tegen Hongarije. Het parlement vindt dat de ontwikkelingen in het voormalige Oostblokland de Europese waarden bedreigen.

Ook Juncker oordeelt streng over de Hongaarse leider. ,,Meneer Orbán heeft geen plaats meer in de EVP'', zegt de voormalige premier van Luxemburg, die zelf een christendemocraat is. De uitspraken van Orbán zijn volgens Juncker strijdig met de christendemocratische waarden van de ,,EVP-familie'', waar de Fidesz-partij van de Hongaarse leider bij is aangesloten.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquęte. De uitkomst van deze enquęte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquęte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.