Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Oostenrijkse premier komt langs bij Rutte - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 15 oktober 2018, 3:30

DEN HAAG (ANP) - De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz komt aan het eind van maandagmiddag langs bij premier Mark Rutte. Dat gebeurt in de aanloop naar de Europese top later deze week. Oostenrijk is op dit moment roulerend voorzitter van de EU.

Op de agenda staan onder meer de brexit en migratie. De strijd tegen illegale migratie is een van de prioriteiten van het Oostenrijkse voorzitterschap. Kurz van de conservatieve Österreichische Volkspartei (ÖVP) zit in een coalitie met de rechts-populistische FPÖ.

Sinds vorige week zijn er voorzichtig positieve geluiden te horen over de onderhandelingen over de brexit. Maar zondagavond werd duidelijk dat er nog geen akkoord is. Er is onder meer nog geen oplossing voor de Ierse grenskwestie. Kurz zei in september dat alles in het werk moet worden gesteld om een harde brexit, dus zonder een overeenkomst tussen Brussel en Londen, te voorkomen.

Rutte en Kurz zijn het over veel zaken eens. De EU moet zich volgens hen richten op de grote onderwerpen waarvoor een gemeenschappelijke oplossing nodig is. De 32-jarige bondskanselier is anders dan Rutte geen voorstander van herverdeling van vluchtelingen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.