Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Kabinet Italië keurt eigen begroting goed - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 15 oktober 2018, 22:44

ROME (ANP/DPA/RTR) - Het Italiaanse kabinet heeft maandag de eigen begroting voor 2019 goedgekeurd, zo deelde premier Giuseppe Conte mee. Het document wordt nu naar Brussel gestuurd waar de Europese Commissie zich erover zal buigen. Conte vertelde verslaggevers dat de begroting ,,onze beloften nakomt en tegelijkertijd de openbare rekeningen op orde houdt".

De coalitieregering van de rechts-populistische Lega en de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) wil op grote schaal geld pompen in de economie om deze vlot te trekken. Daarvoor moet Rome zich nog verder in de schulden steken. Dit is fel omstreden omdat de Italiaanse staat al een buitensporig grote schuldenlast heeft. Die heeft een omvang van circa 133 procent van het bruto binnenlands product (Nederland bijna 57 procent). De EU dringt er al jaren op aan dat Rome zijn schuldenberg kleiner maakt.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.