Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Poolse opperrechters weer aan de slag - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 22 oktober 2018, 14:58

WARSCHAU (ANP/BLOOMBERG/DPA) - Het Poolse hooggerechtshof heeft rechters die onlangs naar huis waren gestuurd, opgeroepen weer aan de slag te gaan. Dat verzoek volgt op een uitspraak van het Europese Hof, dat oordeelde dat de opperrechters hun positie voorlopig moeten terugkrijgen.

De Poolse regering had in april de pensioenleeftijd voor de opperrechters verlaagd van 70 naar 65 jaar. Daardoor moest onder meer de eerste voorzitter van het hoogste Poolse hof tegen haar zin het veld ruimen. Een woordvoerder van het Poolse hof zei dat meerdere rechters maandag gehoor gaven aan de oproep hun werkzaamheden te hervatten.

Brussel vindt dat Polen met de verlaging van de pensioenleeftijd morrelt aan de scheiding der machten. Het EU-hof heeft nu besloten dat die maatregel in elk geval tijdelijk moet worden opgeschort tot een definitieve uitspraak kan worden gedaan over de rechtmatigheid van die verlaging.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.