Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Brussel in actie tegen hormoonverstoorders - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 7 november 2018, 13:53

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat EU-wetgeving doorlichten om de blootstelling te minimaliseren van met name zwangere vrouwen en pubers aan hormoonverstorende stoffen in consumentenproducten. Het gaat vooral om regels voor speelgoed, cosmetica en plastic verpakkingen waarin chemische stoffen voorkomen die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Het dagelijks bestuur van de EU wil ook sneller inspelen op nieuwe wetenschappelijke inzichten over hormoonverstoorders. Het ruimt drie maanden in voor openbare raadpleging over de kwestie waarover binnen de EU al jaren wordt gesoebat.

De Europese consumentenorganisatie BEUC verwelkomt ,,de broodnodige strategie’’ om consumenten beter te beschermen. ,,Het beleid loopt twintig jaar achter. Te veel tijd is verspild aan gehakketak over definities en testmethodes. Deze strategie is een echte kans om het probleem bij de kop te pakken.’’

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.