Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

ECB kiest Italiaan Enria als hoofd toezicht - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 7 november 2018, 18:58

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de Italiaan Andrea Enria genomineerd als nieuw hoofd bankentoezicht. Enria moet Danièle Nouy opvolgen als de termijn van de Française eind dit jaar afloopt. De nominatie van Enria, die werd verkozen boven de Ierse Sharon Donnery, moet nog wel worden goedgekeurd door de Raad van Ministers van de Europese Unie.

De 57-jarige Enria is momenteel voorzitter van de Europese Bankautoriteit (EBA). Die rol vervult hij al sinds de oprichting begin 2011. De bankautoriteit stelt onder meer de regels op waar toezichthouders banken aan houden. Voor hij bij de EBA aan de slag ging, werkte Enria bij de Italiaanse centrale bank.

De toezichttak van de ECB wordt nu nog geleid door twee vrouwen. Naast voorzitter Nouy is de Duitse Sabine Lautenschläger vicevoorzitter. De keuze voor Enria komt op een moment dat de ECB toch al kritiek krijgt op het gebrek aan diversiteit in de hoogste geledingen.

Mario Draghi, de president van de ECB, is ook een Italiaan. Zijn termijn loopt volgend jaar af.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.