Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

ItaliŽ: EU doet valse voorspellingen - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 8 november 2018, 14:17

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering heeft scherpe kritiek geuit op de Europese Commissie. Die zou van veel te negatieve prognoses voor het Italiaanse begrotingstekort zijn uitgegaan. Volgens Rome waren de prognoses van de commissie ,,technisch niet in orde'', ondanks de informatie en verheldering die ItaliŽ heeft gegeven, zei minister van FinanciŽn Giovanni Tria.

In de prognoses van de Europese Commissie loopt het Italiaanse begrotingstekort volgend jaar op tot 2,9 procent. De regering in Rome gaat uit van 2,4 procent en is niet van plan dat aan te passen. De commissie ging uit van een lagere economische groei in ItaliŽ dan waar het Zuid-Europese land zelf van uitgaat. ItaliŽ heeft tot komende dinsdag de tijd gekregen om een nieuwe begroting in te dienen.

De veronderstelde fout van Brussel heeft volgens Tria geen gevolgen voor ,,het voortzetten van een constructieve dialoog met de commissie''. Inmiddels heeft Eurogroepvoorzitter MŠrio Centeno laten weten Tria vrijdag te ontmoeten.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.