Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Akkoord over Europese toegankelijkheidswet voor gehandicapten - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 8 november 2018, 14:26

BRUSSEL (ANP) - Voor de ongeveer 80 miljoen mensen met een handicap in de Europese Unie wordt het leven wat makkelijker. Belangrijke producten en diensten moeten in de toekomst in de hele EU aan dezelfde eisen voldoen, zodat deze groep ,,volledig’’ aan de samenleving mee kan doen.

Het gaat om zaken als computers, telefoons, tv’s, geldautomaten, bankdiensten, vervoer, e-books en webwinkels. De regels waarover de lidstaten en het Europees Parlement het donderdag eens zijn geworden, worden omgezet in wetgeving die het voor bedrijven eenvoudiger maakt toegankelijke producten en diensten in heel Europa aan te bieden.

Dat zal leiden tot meer concurrentie en lagere prijzen, verwacht de Europese Commissie, die betere toegankelijkheid van onderwijs, arbeidsmarkt en transport voor gehandicapten voorziet.

,,Vandaag hebben we een belangrijke stap gezet richting een eerlijker en socialer Europa’’, reageert EU-commissaris Marianne Thyssen (Werk, Sociale Zaken en Arbeidsmobiliteit). ,,De EU wordt een toegankelijkere plek om te leven en werken voor mensen met een handicap.’’

1.

Relevante EU dossiers

 

Inhoud

  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.