Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

'Bibi symbool voor alle gevangen christenen' - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 8 november 2018, 20:28

ASIA BIBI

N i e u w bericht, vervangt: Kerkdienst voor Asia Bibi in Vianen

VIANEN (ANP) - In de Grote Kerk in Vianen is de dienst aan de gang voor de Pakistaanse christen Asia Bibi die jaren in een dodencel in Pakistan zat omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Een van de sprekers is haar advocaat, Saif-ul-Malook. Hij vluchtte vorige week uit Pakistan en is sindsdien in Nederland.

,,Asia staat symbool voor alle gevangen christenen in de wereld. Miljoenen christenen worden vervolgd”, betoogde een andere spreker. Waar de vrouw, die woensdag werd vrijgelaten, nu verblijft, is onduidelijk. Onder de aanwezigen zijn SGP-leider Kees van der Staaij en Europarlementariër Peter van Dalen van de ChristenUnie.

De dienst is georganiseerd door de Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) die de Pakistaanse advocaat heeft opgevangen. Saif-ul-Malook kreeg donderdag tijdelijke opvang in Nederland aangeboden van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat gebeurt in het zogenoemde Shelter City-programma voor verdedigers van de mensenrechten. De advocaat gaf eerder al aan in Nederland te willen blijven, maar geen asiel aan te vragen.

Woensdag verliet Asia Bibi de gevangenis in haar land nadat het Pakistaanse hooggerechtshof haar eerder had vrijgesproken van de verdenking van godslastering. Maar extremistische moslims in Pakistan zijn woedend over die vrijspraak en willen dat Bibi alsnog wordt opgehangen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.