Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 9 november 2018, 23:56

AMSTERDAM (ANP) - Derk Jan Eppink (60) wordt Europees lijsttrekker voor Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet. Dat maakte FVD vrijdag bekend.

Derk Jan Eppink was tot op heden columnist bij de Volkskrant, maar daarmee stopt hij, schrijft Philippe Remarque vrijdagavond in zijn hoofdredactioneel commentaar. ,,Een actieve politicus als columnist, dat doen wij nooit", aldus Remarque.

Volgens de krant moet de benoeming van Eppink nog geaccepteerd worden tijdens het partijcongres. Het is de eerste keer dat Forum voor Democratie meedoet met de Europese verkiezingen.

Eppink werkte eerder in Brussel, onder meer voor eurocommissaris Frits Bolkestein. Ook heeft hij gewerkt als journalist.

FVD maakte vrijdag ook de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer bekend. De lijsttrekker wordt Henk Otten bij die verkiezingen, zo werd donderdag al duidelijk. Hij is econoom en medeoprichter van de partij.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.