Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

CDA en D66: als Rutte vertrekt, valt het kabinet - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
zaterdag 10 november 2018, 3:21

Regeringspartijen CDA en D66 willen nieuwe verkiezingen als VVD-premier Mark Rutte tussentijds naar Brussel zou gaan voor een Europese topfunctie. Dat zeggen hooggeplaatste bronnen in de coalitie in het AD.

Wat de twee grootste regeringspartners van Rutte betreft, zou een tussentijds vertrek niet zonder consequenties zijn. Dan valt het kabinet, waarschuwen ze. ,,Theoretisch zijn nieuwe verkiezingen niet nodig. Maar het zou onwenselijk zijn om zo’n grote ingreep in het kabinet zonder verkiezingen te doen", zegt een D66-topper. Een CDA'er is stellig: ,,Als Rutte naar Brussel gaat, zullen er zeker verkiezingen komen. Dat beseft Rutte ook, dus hij zal wel drie keer nadenken."

Na de Europese verkiezingen van komend voorjaar komt de post van voorzitter van de Europese Commissie vacant. Ook wordt Rutte getipt om eind volgend jaar Donald Tusk op te volgen als president van de Europese Unie. Zelf heeft de premier al meermaals gezegd dat er geen sprake van is dat hij deze regeerperiode voor een topbaan afreist naar Brussel.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.