Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
zaterdag 10 november 2018, 12:32

PARIJS (ANP/DPA) - De presidenten Emmanuel Macron en Donald Trump zijn het erover eens dat de Europese bijdrage aan de NAVO moet worden verhoogd. Dat zeiden de wereldleiders zaterdag voor hun ontmoeting in het Élysée in Parijs, waar de Amerikaanse president te gast is bij de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

,,Het is oneerlijk dat de Europese veiligheid alleen door de Verenigde Staten gewaarborgd wordt'', aldus de Franse president. ,,Daarom denk ik dat we meer Europese verdediging nodig hebben.''

Trump voegde eraan toe dat de kostenverdeling ,,eerlijk'' moet zijn. Amerika wil betrokken blijven bij de verdediging van Europa, ,,maar andere landen moeten ook helpen'', zei Trump.

Vrijdag hekelde de Amerikaanse president nog de suggestie van Macron dat Europa een eigen leger zou moeten oprichten om zich te beschermen tegen potentiële vijanden, waaronder de VS. Hij noemde dat op Twitter ,,zeer beledigend''.

Bij de ontmoeting tussen de wereldleiders komen waarschijnlijk het handelsconflict met de EU, de boycot van Iran en de oorlogen in Syrië en Jemen aan de orde.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.