Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
zaterdag 10 november 2018, 17:28

BOEKAREST (ANP/DPA) - De Roemeense minister voor Europese Zaken, Victor Negrescu, heeft ontslag genomen na een ruzie met zijn kabinetscollega's over de voorbereidingen van het EU-voorzitterschap van zijn land, dat op 1 januari begint.

De 33-jarige politicus van de regerende partij PSD (Sociaal Democraten) bevestigde zaterdag een dag eerder zijn ontslag te hebben ingediend. Negrescu zei dat hij zijn beweegredenen in eerste instantie intern wilde laten weten. Verschillende ministers hebben tegen Roemeense media gezegd dat er tijdens een regeringsbijeenkomst op vrijdagavond sprake is geweest van wederzijdse aantijgingen van nalatigheid bij de planning voor het EU-voorzitterschap.

Negrescu had een goede reputatie bij de Europese sociaal-democraten, in tegenstelling tot andere PSD-politici, die door critici ervan worden beschuldigd de strijd tegen corruptie te willen dwarsbomen.

Direct verantwoordelijk voor de betrekkingen met de EU, zijn naast de minister voor Europese Zaken, ook de minister voor EU-fondsen, Rovana Plumb, en de minister van Buitenlandse Zaken, Teodor Melescanu.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.