Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Gedwongen vertrek Nederlandse EU-diplomaat - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 15 november 2018, 18:07

BRUSSEL (ANP) - Tanzania heeft begin deze maand de Nederlandse EU-ambassadeur, Roeland van de Geer, gedwongen het land te verlaten. De autoriteiten voerden de druk op het hoofd van de EU-delegatie in Dar es Salaam de afgelopen maanden steeds verder op wat leidde tot zijn gedwongen terugkeer naar Brussel. Naar aanleiding van de ,,zorgelijke politiek ontwikkelingen’’ in Tanzania voert de EU daarom een grondige evaluatie uit van haar relatie met het land.

Dat schrijft EU-buitenlandchef Federica Mogherini in een verklaring zonder Van de Geer bij naam te noemen. Hij kwam terug na niet-bevestigde berichten dat hij het land was uitgezet. De 65-jarige Amsterdammer staat in diplomatieke kringen bekend als een ,,dynamisch diplomaat'' die geen blad voor de mond neemt.

De EU constateert dat de activiteiten van maatschappelijke organisaties, de media en politieke partijen steeds meer beperkt worden in het land. Mogherini is ook bezorgd over de mensenrechten en de rechtsstaat in Tanzania.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.