Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Premier Rutte: onder geen beding voor topfunctie naar Brussel - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 16 november 2018, 14:20

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte sluit uit dat hij volgend jaar een topfunctie in de EU gaat bekleden. ,,Ik blijf. Ik ga niet naar Brussel", zei hij vrijdag tegen de NPO. ,,Ik heb nu voor Nederland denk ik in Europa invloed, omdat ik er lang zit en iedereen ken en kan proberen om de coalities te helpen smeden en te werken aan oplossingen, zoals met de migratiecrisis en de euro."

Rutte sprak ook tegen dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron erop aandringen dat hij in Brussel aan de slag gaat. ,,Dat hadden ze natuurlijk allang moeten doen," grapte de premier. ,,Maar het antwoord is nee."

Rutte wordt al geruime tijd genoemd als opvolger van de EU-president Donald Tusk of voorzitter van de Europees Commissie Jean-Claude Juncker. Beide functies komen volgend jaar vrij. Rutte heeft al diverse malen ontkend dat hij uit is op die banen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.