Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Conte: Italiaans begrotingstekort 2,04 procent - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 12 december 2018, 19:25

BRUSSEL (ANP) - De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft in Brussel voorgesteld het begrotingstekort van zijn land voor 2019 te verlagen naar 2,04 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Hij zei dat na afloop van een ontmoeting met Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.

Een woordvoerder van de commissie zei alleen dat ,,er goede vooruitgang is geboekt''. De nieuwe voorstellen zullen ,,worden beoordeeld''. Brussel en Rome zijn in ,,dialoog'' sinds de commissie de Italiaanse ontwerpbegroting in oktober afkeurde en in november een ' aangepaste' versie opnieuw. Daarin stond een begrotingstekort van 2,4 procent.

De commissie wil dat de rechtspopulistische regering de cijfers ,,substantieelíí aanpast om onder een strafprocedure uit te komen. De begroting wijkt ,,serieusíí af van de afspraken over overheidstekort en staatsschuld. De Eurogroep, inclusief minister Wopke Hoekstra (FinanciŽn), steunt de commissie in haar pogingen om Rome op het rechte pad te krijgen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.