Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 13 december 2018, 0:52

BOEDAPEST (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Enkele duizenden Hongaren hebben woensdagavond in Boedapest geprotesteerd, nadat het parlement de omstreden 'slavenwet' van premier Viktor Orbán had aangenomen. Volgens de wet mogen werkgevers vanaf volgend jaar hun werknemers vierhonderd uur per jaar laten overwerken. Die overuren hoeven ze bovendien pas na drie jaar uit te betalen.

De demonstranten, die zich verzamelden bij het zwaarbewaakte parlementsgebouw, riepen ,,verraders" en ,,Orban, loop naar de hel". Sommige betogers gooiden met voorwerpen naar de politie, die daarop met pepperspray spoot.

Op zaterdag gingen eveneens duizenden mensen in Boedapest de straat op uit protest tegen de slavenwet en maandag en dinsdag blokkeerden de vakbonden wegen in het hele land. Na de kerst willen de bonden staken.

Het parlement, waarin Orbáns Fidesz-partij de grootste partij is, stemde woensdag ook in met regeringsplannen om een nieuw administratief hooggerechtshof op te zetten, dat onder direct toezicht staat van de minister van Justitie.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquęte. De uitkomst van deze enquęte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquęte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.