Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Duitsland mag geen buscontroles eisen - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 13 december 2018, 10:29

LUXEMBURG (ANP) - Duitsland mag niet van internationale busondernemingen eisen dat zij de papieren van hun passagiers controleren als zij naar Duitsland reizen vanuit een ander EU-land. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie bepaald.

Duitsland eiste op straffe van een dwangsom dat de busondernemingen passagiers bij het instappen controleren op hun paspoort en verblijfsvergunning. Dat was om tegen te gaan dat mensen zonder papieren Duitsland in konden komen.

Volgens het hof is dat echter in strijd met het verdrag van Schengen over vrije verkeer binnen de EU. De controles bij het instappen werken als een grenscontrole en dat mag volgens het hof niet.

De zaak werd in Duitsland aanhangig gemaakt door transportondernemingen in Duitsland en Spanje. De Duitse rechter vroeg het hof vervolgens om een uitspraak.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.