Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

May wil 'deze deal over de streep trekken' - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 13 december 2018, 14:45
gewijzigd

BRUSSEL (ANP) - ,,We moeten deze deal over de streep trekken''. De Britse premier Theresa May zei dat voor aanvang van de EU-top waar ze hoopt politieke en juridische garanties te krijgen die voldoende zijn voor het Britse parlement om het brexitakkoord goed te keuren.

May was de afgelopen dagen bij verscheidene regeringsleiders, onder wie premier Mark Rutte, op bezoek om te kijken hoeveel ruimte er is. Heronderhandeling is niet aan de orde, maar EU-leiders zijn wel bereid een verhelderende tekst aan te nemen. Daarin zou moeten staan dat ook de EU geen harde grens wil tussen Ierland en Noord-Ierland.

De Britse minister-president zei niet een ,,onmiddellijke doorbraak'' te verwachten, maar wil er zo snel mogelijk mee aan de slag om de vorige maand met de 27 andere EU-landen beklonken deal door het Lagerhuis te krijgen. Ze zou uiterlijk 21 januari een stemming in het parlement beogen.

In de ochtend had ze al een ontmoeting met de Ierse premier Leo Varadkar. ,,Ik ben dankbaar voor de aanzienlijke steun van de collega’s’’, aldus May. Maar ze heeft ook ,,luid en duidelijk'' zorgen gehoord. Net zoals de EU bereidt ook het Verenigd Koninkrijk zich voor op een vertrek zonder deal, voegde May eraan toe.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.