Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Commissie wil winstbelasting voor havens Italië en Spanje - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 8 januari 2019, 12:30

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil dat Italië en Spanje de belastingregimes voor hun havens in lijn brengen met Europese staatssteunregels. Havenbedrijven moeten over de winsten van hun economische activiteiten, zoals de entreegelden voor de havens, belasting gaan betalen ,,zoals alle andere bedrijven’’, aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (mededinging).

In Italië zijn de havenbedrijven nu volledig vrijgesteld van het betalen van vennootschapsbelasting. In Spanje is dat ook zo in Baskenland, terwijl havens in andere regio’s gedeeltelijke vrijstellingen genieten.

Brussel wil dat de twee landen zorgen dat de havenbedrijven vanaf 1 januari 2020 vennootschapsbelasting gaan betalen. Ze krijgen twee maanden de tijd om te reageren op het commissiebesluit.

In januari 2016 droeg Brussel de Nederlandse regering al op een einde te maken aan de belastingvrijstelling voor de zes zeehavens. In juli 2017 beval Vestager België en Frankrijk ook met belastingvoordelen voor hun havens te stoppen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.