Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Iran na sancties: Europa herbergt terroristen - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 8 januari 2019, 19:07

LONDEN (ANP/RTR) - Sancties van de EU tegen Teheran wegens vermeende geplande aanslagen in Europa zal ,,Europa niet ontslaan van de verantwoordelijkheid voor het herbergen van terroristen''. Dat zei de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken dinsdag in reactie op de sancties die de EU heeft ingesteld.

De Europese Unie bevroor dinsdag de tegoeden van een Iraanse inlichtingendienst en twee van haar medewerkers, nadat Nederland Iran had beschuldigd van twee moorden op zijn grondgebied. Nederland schaarde zich bij Frankrijk en Denemarken die beweren dat Teheran ook andere aanslagen in Europa heeft gepland.

Minister Mohammad Javad Zarif zei in een tweet: ,,Europeanen, waaronder Denemarken, Nederland en Frankrijk, herbergen MEK'', verwijzend naar een verbannen Iraanse oppositiegroep Mujaheedin-e Khalq.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.