Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Lagerhuis zegt nee tegen financiering no-deal - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 9 januari 2019, 13:47

DEN HAAG (PDC) - Op dinsdag 8 januari heeft het Britse Lagerhuis met een nipte meerderheid vóór een aanpassing van de Finance Bill gestemd. Het voorgestelde amendement beperkt de regering in haar mogelijkheden om belastinggelden in te zetten voor de uitvoering van een no-deal brexit.

Oppositieleider Jeremy Corbyn (Labour) ziet dit als een belangrijke stap. Volgens hem toont de uitkomst van de stemming aan dat er geen draagvlak is voor een brexit zonder een akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Niet in het parlement, niet in het Kabinet, en niet in het land, aldus Corbyn.

Op dinsdag 15 januari zullen alle ogen gericht zijn op het Britse Lagerhuis dat die dag stemt over May's brexit-deal. De parlementsleden lijken met het aannemen van het amendement echter al een duidelijk signaal af te geven. Een no-deal brexit is ongewenst.

Bron: POLITICO, Euractiv, BBC

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.