Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 9 januari 2019, 20:38

ROTTERDAM (ANP) - Voor Japan, maar ook voor Groot-Brittannië en de Europese Unie zelf, is het van groot belang dat de brexit ordelijk verloopt en bestaande handelsrelaties zo min mogelijk verstoort. Dat heeft de Japanse premier Shinzo Abe gezegd na een gesprek met minister-president Mark Rutte in Rotterdam. Abe ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor zijn Nederlandse collega.

Veel Japanse bedrijven hebben op grote schaal geïnvesteerd in het Verenigd Koninkrijk, dus de brexit zal zeker grote gevolgen hebben’’, zei Abe. ,,Maar het zal ook van grote invloed zijn op de Europese economie. En Japan heeft niet alleen sterke economische banden met het Verenigd Koninkrijk, maar met heel Europa.’’

Abe hoopt op een brexit met minimale nadelige gevolgen voor de wereldeconomie. Daarvoor is het van belang dat het proces duidelijk en voorspelbaar verloopt. Daarom heeft hij met Rutte afgesproken dat zij zich allebei zullen inspannen om een brexit zonder afspraken vooraf te voorkomen.

Abe is donderdag in Londen voor een ontmoeting met de Britse premier May. Ook daar staat de brexit op het programma.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.