Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Plovdiv opent jaar als culturele hoofdstad EU - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 11 januari 2019, 20:19

PLOVDIV (ANP/DPA) - Voor Plovdiv begon zaterdag officieel het jaar als culturele hoofdstad van Europa. Het antieke erfgoed, na een geschiedenis van 8000 jaar, en een veelzijdig cultureel leven maken de op één na grootste stad van Bulgarije tot een geliefd reisdoel. Plovdivs motto voor 2019 is ,,gezamenlijk''. In de multiculturele stad wonen orthodoxe Bulgaren, Turkse nazaten van het Ottomaanse Rijk, Armeniërs, Joden en Roma vreedzaam naast elkaar.

Plovdiv biedt de bezoekers meer dan vijfhonderd evenementen. Het programma omvat muziek van opera via jazz tot rock, maar ook theater en tentoonstellingen. De opening werd vormgegeven door het Berlijnse kunstenaarscollectief phase7 performing.arts.

De culturele hoofdstad van Europa is een initiatief van de Europese Unie. Naast Plovdiv draagt in 2019 ook de Italiaanse stad Matera deze erenaam. Daar beginnen de festiviteiten een week later. Vorig jaar waren Leeuwarden en Valletta (Malta) uitverkoren.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.