Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

'Brexit zonder akkoord kost EU miljarden' - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
zondag 13 januari 2019, 2:11

BERLIJN (ANP/DPA) - Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zonder een brexitdeal gaat de EU-lidstaten miljarden kosten. Dat schrijven Duitse media op basis van de Brusselse denktank Bruegel. Die heeft onlangs het Duitse parlement geïnformeerd over de kosten.

Volgens calculaties van het onderzoeksbureau moeten de EU-lidstaten bij een no-deal een gat opvullen van 16,5 miljard euro die in de begroting ontstaat tussen april 2019 en het einde van volgend jaar. 4,2 miljard euro komt daarvan voor rekening van Duitsland, dat momenteel met het Verenigd Koninkrijk het meeste bijdraagt aan de EU. Hoeveel geld Nederland extra moet neerleggen wordt niet vermeld.

De experts adviseren de EU om zich hard op te stellen: Als de Britten hun betalingsverplichtingen niet nakomen, moet dat worden beschouwd als een ,,vijandelijke daad''. Dan moet de EU geen concessies meer doen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.